Nunta

Nunta mica sau nunta mare?

Nunta mica sau nunta mare?

În zilele noastre, asta e întrebarea pe care majoritatea tinerilor şi-o pun odată ce hotărăsc să îşi unească destinele. O nunta mica, permisă în timpul pandemiei, sau o nuntă mare, pentru care ar trebui să mai aştepte .. cine ştie cât?

Dacă îţi doreşti o nuntă cu fast la care să participe sute de invitaţi, planificată în detaliu, cel mai probabil vei mai avea de aşteptat. Vezi cum vor arăta nunţile în 2022.

Dacă te gândeşti, totuşi, la o nunta mica, ai găsit articolul potrivit. Pe lângă faptul că o nuntă mică poate fi permisă în timpul pandemiei, o astfel de nuntă nu necesită pregătiri interminabile şi se poate transforma foarte uşor dintr-un eveniment formal într-un mega party.

 

Top 5 avantaje ale unei nunţi restrânse

  • Economiseşti un buget considerabil
  • Calitate, nu cantitate
  • Fără bătăi prea mari de cap
  • Flexibilitate
  • Atmosferă destinsă

 

Cu o nunta restrânsă poţi economisi un buget considerabil

Pentru o nuntă mică, bugetul nu va trebui să fie la fel de stufos, aşa cum e în cazul nunţilor de mari dimensiuni. În primul rând, numărul redus al meniurilor îţi va menţine portofelul fericit. Creierul va fi şi el fericit, ştiind că NU trebuie să îţi faci griji în legătură cu meniurile pe care oricum trebuie să le plăteşti, chiar dacă invitaţii nu vor veni. Băuturile pot deveni o problemă dacă trebuie cumpărate în cantităţi mari, întrucât majoritatea băuturilor de brand sunt destul de costisitoare.

Invitaţiile de nuntă şi mărturiile pot contribui şi ele la golirea rapidă a portofelului. Diferenţa dintre 300 de invitaţi şi 30 – 40 de invitaţi va fi extrem de vizibilă pentru buget. De asemenea, dacă locaţia în care se va desfăşura evenimentul necesită transport şi cazare, cheltuielile pot ajunge la o valoare mai mare decât ţi-ai dori. Mai mulţi invitaţi înseamnă cheltuieli mai mari pentru candy bar, personal de servire şi pentru spaţiul închiriat într-un local, inclusiv pentru tot felul de aranjamente florale şi pentru panouri decorative.

Calitate, nu cantitate

Dacă bugetul pentru nuntă este destul de generos, aşa cum ar trebui să fie pentru o nuntă cu mulţi invitaţi, atunci o nunta mica poate fi nunta la care visezi. În loc să aloci o parte din buget pentru cunoştinţele mamei şi soacrei tale sau pentru rude pe care nu le-ai cunoscut niciodată, ai putea să îţi cumperi rochia la care ai visat mereu. Poate că ideea unui cocktail bar îţi surâde mai tare decât ideea de a oferi cazare unor oameni pe care nu îi cunoşti şi care, probabil, sunt acolo mai mult din obligaţie.

Dacă nu eşti un împătimit al sarmalelor şi al fripturii, meniul ar putea să fie special, exact aşa cum îţi doreşti. Fructe de mare? Un munte de Pizza şi Burgeri? Tu alegi. Cu banii scutiţi ai putea avea un decor superb, aranjamente florale de invidiat şi poate chiar un Photobooth în care să te prosteşti cu persoana care îţi promite că va fi mereu alături de tine. Ba mai mult, poţi alege un fotograf profesionist care să surprindă în detaliu momentele petrecute alături de cei dragi, fără să îţi faci griji de mica avere pe care va trebui să o aloci în acest sens.

O nuntă mică poate fi la fel de grandioasă precum una de mari dimensiuni, doar că primează calitatea. Aici vorbim atât despre calitatea fizică (aranjamente superbe, meniuri inedite şi alte lucruri pe care probabil că nu ţi le-ai fi permis dacă organizai o nuntă mare), cât şi despre calitatea umană. Va trebui să faci o selecţie riguroasă a învitaţilor, alegând doar oamenii pe care tu chiar îi doreşti alături de tine la acest eveniment. Până la urmă, evenimentul în sine este despre şi pentru proaspeţii căsătoriţi.

Nunta mica – organizare fără bătăi de cap

Majoritatea oamenilor îşi planifică nunta cu 2 sau poate chiar 3 ani mai devreme. Ce-i drept, rezervarea unei săli la un restaurant căutat trebuie făcută cu mult timp înainte de eveniment pentru a evita eventualele neplăceri create de lipsa unui spaţiu în care să fie celebrat momentul. Cu toate astea, pandemia şi restricţiile aferente nu ţin cont de faptul că tu ai o rezervare făcută la o anumită dată la Localul X. Prin urmare, există posibilitatea ca ziua cea mare să fie reprogramată şi extra-reprogramată, în funcţie de evoluţia pandemiei.

În schimb, o nuntă restrânsă poate fi organizată chiar şi cu o lună sau două înainte, existând posibilitatea ca un astfel de eveniment să aibă loc inclusiv în timpul pandemiei (respectându-se normele de siguranţă). Alegerea unei locaţii pentru 30-40 de persoane poate fi uşor de realizat, spre deosebire de alegerea unei săli pentru 300 de invitaţi; la fel se întâmplă şi în cazul meniului.

O nuntă mică înseamnă o listă mică de invitaţi, care să conţină numele celor mai importante persoane din viaţa voastră. Asta vă scuteşte de un brainstorming cu familia, unde întrebările de genul „Şi asta cine e?” sau „Chiar trebuie să-i invităm?” sunt nelipsite. În acest fel, vă vor fi alături doar oameni dragi care sunt acolo pentru a vă bucura împreună de moment, şi nu pentru a analiza fiecare detaliu cu intenţia de a găsi ceva „greşit”.

Principalul scop al unei nunţi este ca toţi cei prezenţi să se simtă bine, mai ales mirii. Dacă mirele şi mireasa sunt stresaţi, acest lucru va fi resimţit de către invitaţi. Avantajul unei nunţi mici este faptul că nu te vei chinui să mulţumeşti pe toată lumea şi nu te vei stresa cu detalii inutile.

O nunta restrânsă conferă flexibilitate

Principalul avantaj al unei nunţi organizate cu un număr mic de persoane este faptul că evenimentul poate avea loc oriunde, în funcţie de buget. Dacă eşti un iubitor al mării şi al nisipului, de ce să nu îţi uneşti destinul cu persoana iubită în cadrul unei nunti pe plaja? Dacă nu eşti fan al plajelor româneşti, ai putea opta pentru Grecia, Cipru sau orice altă destinaţie exotică. Iubitorii peisajelor montane pot închiria o cabană cu o privelişte superbă, unde invitaţii se pot bucura de peisaje spectaculoase.

Pentru cei care adoră adrenalina, Hotelul de Gheaţă poate reprezenta o locaţie de nuntă. Realizarea ceremoniei sub apă este, de asemenea, o opţiune pentru căutătorii de senzaţii tari. Cu toate acestea, mirii trebuie să se asigure de faptul că invitaţii vor „gusta” acest gen de evenimente, punându-se foarte mare accent pe trăirile momentului. În aceste contexte, lista invitaţilor se va scurta şi mai mult.

Dacă trebuie să te încadrezi totuşi într-un anume buget, ai putea face nunta chiar la tine acasă. Închirierea unui cort te poate scuti de orice bătaie de cap, mai ales dacă acesta vine cu tot cu aranjamente. Aşa cum am menţionat anterior, cel mai important lucru e ca toată lumea să se simtă bine. De asemenea, un local cu o grădină spaţioasă poate face minuni. Oaspeţii se pot bucura apus, fiind surprinşi de fotograf la momentul perfect, într-un cadru superb.

Atmosfera destinsă poate crea o nunta memorabilă

O listă scurtă de invitaţi oferă intimitatea necesară pentru a crea o nuntă memorabilă. O nunta mica oferă posibilitatea mirilor de a petrece mai mult timp cu toţi invitaţii, spre deosebire de o nuntă cu multe persoane, unde mireasa abia are timp să salute şi să le zâmbească invitaţilor.

Miri fericiţi, lipsiţi de stres, sunt ceea ce invitaţii îşi doresc să vadă. Voia bună şi pozitivismul sunt la fel de contagioase ca stresul şi negativismul; invitaţii vor simţi dacă mirii sunt încordaţi/gânditori sau nu. Din moment ce o nunta mica nu presupune prea multe bătăi de cap, mirele şi mireasa vor fi liberi să petreacă aşa cum îşi doresc, alături de oamenii dragi.

Un număr redus de persoane înseamnă mai mult spaţiu pe ringul de dans. Invitaţii pot dansa în voie, fără a se inghesui sau a se lovi unii de alţii. Acest lucru ajută la destinderea atmosferei, la fel cum ajută şi crearea unui cadru familiar, perfect pentru socializare. Invitaţii se pot cunoaşte mai bine, pot împărtăşi gânduri, idei şi experienţe, simţindu-se astfel în largul lor. Astfel, un eveniment formal se poate transforma în „cel mai tare party” pentru toţi cei prezenţi.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Livrare gratuită

La comenzi mai mari de 300 de lei

Plata Sigură

Plata online & ramburs

Ai întrebari

contact@nunta-si-botez.ro / 0799.950.837