Nunta

Nunta pe plaja in Romania

Nunta pe plaja in Romania

Nunta pe plaja – vis sau realitate?

În ultimii ani, tinerii proaspăt căsătoriţi au optat pentru organizarea unor petreceri indedite pentru sărbătorirea acestui eveniment. Fie că este vorba de locaţii spectaculoase, animatori de tot felul sau meniuri extravagante, este clar faptul că tinerii îşi doresc să iasă din tipare. Nunţile convenţionale, cu lăutari şi multe sarmale, au început să piardă teren în favoarea celor nonconformiste. Prin urmare, nunta pe plaja a devenit din ce in ce mai căutată în rândul tinerilor.

Ce trebuie să ştii înainte să organizezi o nunta pe plaja în România?

Dacă îţi doreşti o nunta pe plaja în România, probabil deja ştii că evenimentul trebuie să aibă loc în timpul verii. Plaja este superbă în orice anotimp, însă, în cazul unei nunţi organizate în timpul iernii, parcă îşi pierde din frumuseţe. În cazul în care doreşti ceva mai exotic, poţi opta pentru o nunta in Grecia, Mexic, Bali sau în orice altă ţară.

Ceremonii pe plaja

Este important de menţionat faptul că o ceremonie religioasă pe plajă iese din discuţie. În România, ceremoniile religioase se ţin, în principiu, doar în biserici. Dacă eşti suficient de norocos sau insistent şi găseşti un preot dispus să oficieze slujba pe plajă, va trebui să fii pregătit. Cel mai probabil, acest serviciu te va costa o mică avere.

În schimb, ceremonia civilă poate fi ţinută pe plajă. Condiţia este ca cel puţin unul dintre miri să aibă domiciliul/rezidenţa în localitatea unde are loc ceremonia. Fără domiciliu sau rezidenţă în localitatea respectivă, cununia nu poate avea loc.

Vestimentaţie

Tradiţionalele rochii de mireasă, fie ele tip sirenă sau prinţesă, pline de sclipici sau diferite decoraţiuni, nu îşi au locul pe plajă. Pentru un eveniment organizat într-o astfel de locaţie, rochiile din materiale subţiri şi lejere reprezintă cea mai bună variantă. Stilul Boho compleatează peisajul maritim cu simplitatea şi eleganţa pe care o emană, fiind în ton cu o astfel de tematică.

În cazul bărbaţilor, costumul clasic, cu vestă şi sacou din materiale groase, ar putea compromite starea de spirit a mirelui. În cazul în care dorinţa de a alege un costum se află la cote maxime, este indicat ca materialele să fie cât mai subţiri şi cât mai confortabile. O altă opţiune ar putea fi alegerea unei perechi de pantaloni de culoare deschisă şi o cămaşă lejeră, făcută din materiale care lasă pielea să respire.

nunta pe plaja

Locaţie

Un aspect foarte important de care trebuie să ţii cont este locaţia. O nunta pe plaja nu se poate organiza pe o plaja aleasă la intamplare, fără a discuta cu cineva despre cum ar trebui procedat. Nunta poate avea loc doar în aer liber, cu ajutorul unui organizator care poate asigura tot ceea ce este necesar. Cu toate acestea, este indicat ca petrecerea să fie atât în aer liber, cât şi într-un local. Aceasta este o măsură de siguranţă pe care trebuie să o iei în calcul, având în vedere schimbările de vreme care pot interveni.

Plaja Corbu

Tendinţele arată că în topul preferinţelor  se află Plaja Corbu, care a fost inclusă în Rezervaţia Delta Dunării. Acest lucru înseamnă că există câteva reguli care trebuie respectate, pe care ar trebui să le respectăm oriunde şi oricând. Spre exemplu, este interzisă aruncarea deşeurilor pe plajă sau în apă. De asemenea, există o anumită taxă de acces care trebuie achitată, în funcţie de ce îţi doreşti să faci. Un turist care îşi doreşte să petreacă o zi întreagă pe plaja Corbu trebuie să achite 1,05 euro + TVA.

Plaja Vadu

Plaja Vadu este unul dintre cele mai boeme locuri din România. Asemenea plajei Corbu, plaja Vadu aparţine Biosferei Deltei Dunării. Întrarea pe acestă plajă este condiţionată de plătirea unei taxe de turist, preţurile fiind echivalente cu cele ale plajei Corbu. O nunta pe plaja Vadu poate avea loc la cherhana, singurul local aflat pe plaja.

Vama Veche

Locaţia care stârneşte nenumărate amintiri iubitorilor de distracţie poartă numele de Vama Veche. Aceasta este locaţia perfectă pentru vamaioţii fideli care vor să îşi unească destinele în locul în care fericirea lor a atins cote maxime în nenumărate rânduri. Amphora Beach Bar poate fi una dintre variante. Pe lângă hotel, localul dispune şi de un bar pe plajă. Aşadar, petrecerea care marchează un eveniment atât de special va fi animată de luminile reflectate în valurile mării, pe ritmurile dictate de muzică live.

Hotel Elektra ar putea fi locul ideal pentru nunta spectaculoasă pe care o visezi. Pe lângă faptul că este situat pe malul mării, localul dispune de piscină şi de un loc de joacă pentru copii. Vibe-ul elegant şi priveliştea liniştitoare poate transforma nunta într-un eveniment de basm, care va rămâne în memoria tuturor invitaţilor.

nunta pe plaja

 

Cat costa o nuntă pe plajă?

In cazul in care apelati la un planificator de evenimente, pretul incepe de la 2400 de euro. Bineînţeles, acesta variază în funcţie de numărul de invitaţi, cazare, decor şi multe alte lucruri. In cazul unei astfel de nunţi, lista de invitaţi este, de obicei, mai mică decât în cazul nunţilor clasice. Avantajul este faptul că există tot felul de organizatori care sunt gata să planifice fiecare detaliu al nunţii tale. Astfel, tu te vei putea simţi ca într-o vacanţă bine-meritată.

Motivul pentru care se organizează nunti pe plaja in Romania este autenticitatea. Prin urmare, obiceiurile unei nunţi clasice ar trebui să fie cumva „uitate”, făcând loc decoraţiunilor tematice şi meniurilor specifice locului. Aceste lucruri se pot reflecta în bugetul alocat pentru o astfel de nuntă, însă amintirile sunt, de fapt, cel mai de preţ lucru.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Livrare gratuită

La comenzi mai mari de 300 de lei

Plata Sigură

Plata online & ramburs

Ai întrebari

contact@nunta-si-botez.ro / 0799.950.837