Nunta

Nunta de aur – tot ce trebuie sa stii

Nunta de aur – tot ce trebuie sa stii

Ce înseamnă nunta de aur?

Nunta de aur celebrează împlinirea a 50 de ani de căsătorie. Însurăţeii care sărbătoresc acest eveniment reprezintă idealul la care aspiră să ajungă foarte multe cupluri căsătorite. Aceştia demonstrează faptul că o căsnicie reuşită şi de lungă durată nu este ceva utopic, ci un efort susţinut din partea însurăţeilor de a trece împreună peste toate greutăţile vieţii.

Aurul este un metal preţios cu o istorie bogată, asemenea căsniciei, şi este asociat cu înţelepciune, uniune şi prosperitate. Prin urmare, o căsnicie care durează de jumătate de secol atinge un nivel de înţelepciune aparte, prin prisma tuturor încercărilor şi a experienţelor prin care însurăţeii şi-au demonstrat iubirea şi loialitatea unul faţă de celălalt.

Cum se organizează nunta de aur?

Este important să ţinem cont de faptul că însurăţeii care sărbătoresc acest eveniment au ajuns la o vârstă onorabilă. Planificarea şi organizarea unei nunţi de aur poate reprezenta o adevărată provocare pentru aceştia. Prin urmare, majoritatea cuplurilor sărbătorite renunţă la celebrarea evenimentului.

În acest sens, organizarea şi planificarea nunţii de aur este o sarcină care revine familiei sau a prietenilor apropiaţi care au mai puţină experienţă de viaţă decât cuplul sărbătorit.

Biserica

La fel ca şi în cazul nunţii de argint, ceremonia religioasă care marchează 50 de ani de căsătorie nu presupune Taina Sfintei Cununii. Slujba dedicată acestui eveniment are o încărcătură emoţională deosebită.  Angajamentul pe care însurăţeii l-au luat unul faţă de celălalt în urmă cu jumătate de secol merită sărbătorit.

Preotul va oficia o ceremonie de mulţumire faţă de Dumnezeu, binecuvântând cuplul să îşi continue căsnicia la fel de trainic şi frumos.

Ce trebuie adus la biserică?

Noile verighete de aur, care vor fi purtate împreună cu verighetele iniţiale, sunt cele mai importante obiecte. Pe lângă noile verighete, însurăţeii vor avea nevoie de lumânări şi naşi. De asemenea, oamenii dragi cuplului căsătorit pot asista la ceremonie şi le pot fi alături în aceste momente pline de însemnătate.

Decoraţiunile şi florile naturale vor crea un cadrul perfect pentru celebrarea a 50 de ani de căsătorie în Lăcaşul Sfânt . Se presupune că florile naturale de culoare galbenă întregesc ideea de unitate şi prosperitate reprezentată de aur. Prin urmare, trandafirii galbeni se numără printre cele mai populare flori utilizate în cadrul unui astfel de eveniment.

Naşii pentru nunta de aur

În cadrul aceste ceremonii religioase, este bine ca naşii care au cununat cuplul sărbătorit să fie prezenţi şi la nunta de aur. Cu toate acestea, există o posibilitate destul de mare ca aceştia să nu poată fi prezenţi. În acest caz, se pot alege alţi naşi care să le fie alături.

Înainte de a organiza nunta de aur, este important să vă sfătuiţi cu preotul care urmează să oficieze ceremonia. Fiecare parohie îşi desfăşoară activitatea în mod diferit. Preotul vă va informa cu privire la lucrurile de care trebuie să ţineţi cont în cadrul ceremoniei.

Ceremonia religioasă nu este obligatorie. Evenimentul poate fi sărbătorit prin multe alte modalităţi care să fie pe placul sărbătoriţilor. În cazul în care aceştia nu se simt comod să meargă la biserică, ceremonia poate fi înlocuită cu succes de o petrecere sau o mică reuniune de familie.

Petrecere pentru nunta de aur

Cel mai important aspect este faptul că petrecerea se organizează pentru însurăţei. Prin urmare, petrecerea dată în cinstea lor trebuie să fie pe placul sărbătoriţilor, nu al organizatorilor.  Cei care se ocupă de organizarea acestui eveniment trebuie să aibă în vedere preferinţele cuplului şi modul în care cei doi îşi doresc să celebreze 50 de ani de căsnicie. Dacă aceştia nu se dau în vânt după petreceri, o mică reuniune de familie poate fi modalitatea perfectă pentru a sărbători.

Organizarea unei petreceri pentru un astfel de eveniment poate fi destul de dificilă. În acest sens, puteţi cere ajutorul unor firme specializate în organizarea evenimentelor care să preia toate atribuţiile. În cazul în care petrecerea va fi organizată de rude apropiate sau chiar de însurăţei, mai jos veţi găsi câteva idei pentru o petrecere perfectă, în funcţie de gusturi şi buget.

Distracţie în aer liber

Dacă vremea e frumoasă, de ce să nu profitaţi? Nunta de aur poate fi sărbătorită printr-un grătar cu familia şi cei mai apropiaţi prieteni. Propria curte poate să devină spaţiul perfect pentru depănat amintiri, zâmbete şi voie bună. În acest fel, cuplul sărbătorit se poate bucura de confortul şi comoditatea oferită de propria casă.

Petrecerile în grădină, cunoscute sub numele de garden party, sunt întâmpinate cu entuziasm de către participanți. Există diverse locații care oferă spații exterioare special amenajate pentru evenimente private. Un prânz într-un astfel de loc poate aduce pace și fericire cuplului sărbătorit. Atmosfera poate fi întreținută de o formație muzicală care să interpreteze melodiile preferate ale îndrăgostiților.

Iubitorii de valuri şi soare vor aprecia, cu siguranţă, o petrecere pe plajă. Aceasta poate consta fie într-un prânz la una dintre terasele de la malul mării, fie într-o petrecere organizată ca la carte. Luxul şi opulenţa sunt opţionale, însă voia bună şi distracţia sunt obligatorii.

nunta de aur

Restaurant – petrecere cu fast sau eveniment restrans?

În cazul în care însurăţeii nu au avut parte de nunta visurilor lor atunci când s-au căsătorit, nunta de aur poate fi momentul magic la care au visat. Dacă posibilităţile materiale permit acest lucru şi dacă însurăţeii îşi doresc o nuntă în toată regula, atunci.. aşa să fie! În acest caz, pregătirile vor fi pe măsura anvergurii evenimentului. Locaţia, vestimentaţia, meniul, lista de invitaţi, întreţinerea atmosferei şi decoraţiunile sunt detalii care vor trebui să fie puse la punct din timp.

Pe de altă parte, un eveniment restrâns în cadrul unui restaurant nu necesită atât de multă pregătire. Restaurantul ales trebuie să fie pe placul însurăţeilor, cu invitaţi puţini, dar foarte importanţi pentru aceştia. Primiţi puncte bonus dacă localul ales reprezintă ceva pentru sărbătoriţi (ex: restaurantul în care s-au cunoscut/ au mers la prima întâlnire/s-a întâmplat ceva memorabil). În acest caz, organizarea constă în alegerea restaurantului şi rezervarea unei mese la care să poată participa toţi invitaţii.

Cadouri pentru nunta de aur

Cadourile la plic nu sunt o opţiune! Acest gen de cadou se oferă în cadrul nunţilor propriu-zise pentru a ajuta tinerii căsătoriţi, aflaţi la început de drum. În cazul unei nunţi de aur, însurăţeii sărbătoresc 50 de ani de căsnicie, aşa că nu se mai pune problema de “început de drum”. Cadourile simbolice sau diverse lucruri pe care şi le doresc cei doi sărbătoriţi vor aduce mai multă fericire decât un plic. Emoţiile stârnite şi oamenii importanţi din viaţa lor sunt cele mai de preţ daruri.

O vacanţă bine-meritată ar putea fi un cadou apreciat. Însurăţeii pot petrece câteva zile într-un loc liniştit şi relaxant, departe de casă. În acest sens, puteţi opta pentru o locaţie care oferă tratamente potrivite pentru ei. Aer curat, apa termală, mişcare, masaj, linişte, puteţi alege orice consideraţi că le-ar aduce bucurie.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *